Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Május 25. 13:00, szerda | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Véget ért egy korszak New Yorkban

Véget ért egy korszak New Yorkban

Hétfőn távolították el a 7. sugárútról a metropolisz utolsó közterületen álló, fizetős telefonfülkéjét.

A telefonfülkék felszámolása a mobiltelefonok előretörése után, 2015-ben kezdődött New Yorkban. A helyüket a LinkNYC technológia vette át, amely egy digitális hirdetőtáblához hasonlít, és ingyenes, nagysebességű WiFi-t kínál New York utcáin.

A LinkNYC telepítése óta több mint 10 millió előfizetővel több mint 3 milliárd WiFi kapcsolatot bonyolított le. A digitális táblákon reklámhirdetések, művészeti alkotások és egyéb helyi információk is megjelennek. A LinkNYC hamarosan 5G lefedettséget biztosít New Yorkban - számolt be róla a CBS online híradása.

Az utolsó utcai telefonfülkét hétfőn daruval távolították el a manhattani 7. sugárútról. A 745 7th Avenue előtt álló régi telefonfülkét a New York-i Városi Múzeumba szállítják, ahol az Analog City (Analóg város) című új kiállításon látható viszont. A kiállítás a számítógépek előtti városi életre tekint vissza.

Közterületeken több utcai telefonfülke nem maradt, de a LinkNYC tájékoztatása szerint magánterületen továbbra is maradhatott belőlük néhány New Yorkban.

Címkék: fizetős, new york, telefon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.