Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Október 18. 13:55, péntek | Helyi
Forrás: www.sunshinefm.hu/HZ

Veres János szerint állami intézményekben toborozzák a Békemenet résztvevőit

Veres János szerint állami intézményekben toborozzák a Békemenet résztvevőit

"A megyei intézményekben ne kerüljön sor a továbbiakban ilyen nyomásgyakorlásra!"

Megengedhetetlen, hogy állami intézmények alkalmazottjait szólítják fel arra, hogy október 23-án részt vegyenek Budapesten a Civil Összefogás Által szervezett békemenetben - mondta pénteki, nyíregyházi sajtótájékoztatóján Veres János. Az MSZP megyei elnöke kifejtette: a hét folyamán több ilyen jelzés is érkezett hozzájuk állami intézmények dolgozóitól. A politikus szerint elfogadhatatlan, hogy ezen intézmények vezetői olyan helyzetet teremtenek, melyben a dolgozó nem választhatja meg szabadon, hogy mely politikai rendezvényeken vesz részt.

A megyei elnök levélben kéri Németh Pétert, a Megyei Intézményfenntartó Központ vezetőjét, intézkedjen, hogy a megyei intézményekben ne kerüljön sor a továbbiakban ilyen nyomásgyakorlásra, valamint kérdezi, hogy milyen költségelszámolásban vesznek részt állami eszközök a szállításban vagy a toborzásban. A levélre péntek délutánig nem érkezett válasz.

http://www.sunshinefm.hu/veres-janos-szerint-allami-intezmenyekben-toborozzak-a-bekemenet-resztvevoit/hir60323#contenttop

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.