Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2013. Október 18. 13:55, péntek | Helyi
Forrás: www.sunshinefm.hu/HZ

Veres János szerint állami intézményekben toborozzák a Békemenet résztvevőit

Veres János szerint állami intézményekben toborozzák a Békemenet résztvevőit

"A megyei intézményekben ne kerüljön sor a továbbiakban ilyen nyomásgyakorlásra!"

Megengedhetetlen, hogy állami intézmények alkalmazottjait szólítják fel arra, hogy október 23-án részt vegyenek Budapesten a Civil Összefogás Által szervezett békemenetben - mondta pénteki, nyíregyházi sajtótájékoztatóján Veres János. Az MSZP megyei elnöke kifejtette: a hét folyamán több ilyen jelzés is érkezett hozzájuk állami intézmények dolgozóitól. A politikus szerint elfogadhatatlan, hogy ezen intézmények vezetői olyan helyzetet teremtenek, melyben a dolgozó nem választhatja meg szabadon, hogy mely politikai rendezvényeken vesz részt.

A megyei elnök levélben kéri Németh Pétert, a Megyei Intézményfenntartó Központ vezetőjét, intézkedjen, hogy a megyei intézményekben ne kerüljön sor a továbbiakban ilyen nyomásgyakorlásra, valamint kérdezi, hogy milyen költségelszámolásban vesznek részt állami eszközök a szállításban vagy a toborzásban. A levélre péntek délutánig nem érkezett válasz.

http://www.sunshinefm.hu/veres-janos-szerint-allami-intezmenyekben-toborozzak-a-bekemenet-resztvevoit/hir60323#contenttop

Ezek érdekelhetnek még

2023. Július 26. 06:00, szerda | Helyi

Félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik, július 29-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez félszáz fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2023. Szeptember 25. 15:50, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: ellentétes a kontinens érdekeivel, hogy Brüsszel leválasztja Európát az orosz energiahordozókról

Ellentétes a kontinens érdekeivel, hogy Brüsszel leválasztja Európát az orosz energiahordozókról - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján.

2023. Szeptember 25. 15:49, hétfő | Belföld

A globális minimumadóról egyeztet Varga Mihály magyarországi vállalatvezetőkkel

Egyeztetést kezdeményez Varga Mihály pénzügyminiszter a globális minimumadóról szóló uniós irányelv hazai átültetéséről magyarországi nagyvállalatok vezetőivel - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) hétfőn az MTI-vel.