Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Január 17. 10:36, vasárnap | Helyi
Forrás: Sz-Sz-B Megyei Rendőr-főkapitányság

Vesztegetési kisérlet Nyíregyházán

Vesztegetési kisérlet Nyíregyházán

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság kötelességszegésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette* miatt kezdeményezett eljárást egy 25 éves kínai állampolgárral szemben.

A kisteherautóval közlekedő férfit csütörtökön a Kórház utcán igazoltatták a rendőrök. A jogosítvánnyal nem rendelkező, budapesti lakhelyű külföldi 60.000 forintot ajánlott fel az egyenruhásoknak, ha intézkedés nélkül elengedik. A rendőrök nem hagyták magukat megvesztegetni, a kínai fiatalembert megbilincselve állították elő. Engedély nélküli vezetés miatt a kapitányság gyorsított szabálysértési eljárásban 70.000 Ft pénzbírsággal és egy év járművezetéstől eltiltással sújtotta, a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség pedig a vesztegetés gyanújával őrizetbe vette. Az elmúlt néhány hónapban a nyíregyházi rendőrök már harmadik alkalommal kezdeményeztek büntetőeljárást olyan személlyel szemben, aki korrupcióra akarta őket rávenni.
 
*Jogszabályi háttér
 
Vesztegetés Btk. 253. § (1) Aki hivatalos személy működésével kapcsolatban, neki vagy reá tekintettel másnak jogtalan előnyt ad vagy ígér, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2) Bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő a vesztegető, ha az előnyt azért adja vagy ígéri, hogy a hivatalos személy a hivatali kötelességét megszegje, a hatáskörét túllépje vagy a hivatali helyzetével egyébként visszaéljen.
 
 

Fülöp Gergely r. százados szóvivő

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.